Zseniális Mákos Szelet

Ez valami csodálatos!

Az is örömmel fogja ennie, aki nem szereti a mákot! Nem is vártam volna, hogy ilyen finom, puha és nagyszerű lesz!
Gyakorlatilag nincs is vele munka, egy tálban össze tudjuk keverni, mehet a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és addig süssük míg a teteje meg nem barnul kicsit. Ezt kezdő cukrász tanontok is nyugodtan süthetik, és mellesleg vagy 6-8cm magas a piskóta, szóval akár más sütemények mákos alpjaként is szolgálhat!

Nálam biztosan fog!


Hozzávalók:

300g liszt
150g egész mák
150g kristálycukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
200ml 25%-os tejföl
2 nagy egész tojás


Elkészítés:

Nagyon egyszerű dolgunk lesz, csak keverjünk mindent össze, és 180 fokon tűpróbáog süssük őket. Ez nagyjából 30 perc lesz, szóval nyugodtan igyunk meg közben közösen egy teát, vagy egy kávét.

Azóta is el vagyok ájulva mióta készült, és már kétszer sütöttem újra!!!!!



Hasonló bejegyzések

9 hozzászólás