Mozzarellával és Datolyával töltött csirkemell Baconszalonnába tekerve

Ez a bejegyzés inkább ötletadó, mint leíró lesze, mert gyakorlatilag nagyobb kézügyességet és fantáziót sem igényel, viszont annál finomabb, és ízletesebb főfogás lehet!

IMG_2081

Hozzávalók:

2-3 egész csirkemell
150g mozzarella
15db datolya
50g baconszalonna
Nicolas Vahé sültcsirkés fűszer

IMG_2082

Elkészítés:

A Csirkemelleket a fűszerrel bepácoljuk akár már előző nap, majd a közepére vágunk egy nagyobb zsebet. Ebbe fogjuk a mozzarella sajtot és a datolyát belenyomkodni. Én mini mozzarellát vettem, de természetesen egésszel is műküdik a dolog. Amint tele vannak a zsebek tekerjük körbe baconszalonnával, és tegyük egy kis olajjal kikent tepsibe őket. 200 fokon addig süssük amíg a bacön megpirul ekkor kész is van az ebéd. Én vele együtt sütöttem a paradicsomokat is, nagyszerű párosítás!

Én friss salátával találtam, ahogy a képeken is láthatjátok!

IMG_2080

Vélemény, hozzászólás?