Túrós – Fahéjas Szilvás – Meggyes Rétes a 27. Blogkóstolóra

Újra részt vettem a blogkóstoló elnevezésű eseményen, amelynek jómagam is házigazdája voltam, igaz ez már a XXVII. kör, én még a XX. Jubileumit vezényeltem, de azóta is szép emlékek kötnek hozzá 🙂

A mostani háziasszony a Vöröskaktusz Diétázik Blog szerkesztője Dosek Bogi, aki a sorsoláson Fűszermánia Gabit sorsolta nekem 🙂

IMG_0095

Nem először járok már itt, volt hogy előző fordulókban is Gabi jutott nekem, illetve Ő is főzött már tőlem! Természetesen találtam is receptet ami elnyerte a tetszésem, nyilván kicit alakítottam rajta, de a család nagyon elégedett volt, apukám egy ültő helyében 6 rétest magáévá is tett hirtelen, és egyúttal elindult a boltba leveles tésztát venni a következő adag szilváshoz 🙂

Hozzávalók:

2 csomag leveles tészta
1 tojás
500g magozott meggy
500g magozott szilva
500g túró
100g búzadara
200g kristálycukor
2tk fahéj
50g mazsola
IMG_0097

Elkészítés:

Legjobb ha olyan tésztát veszel ami alapból darabokra van szedve, és nem kell a darabolással bajlódnod. Eztuán csak ettőt egymásra illesztesz, és kinyújtod nagyjából 60x40cm-es téglalap alakúra.

Töltelék:

1. Meggyes

A kimagozott lecsepegtetett meggyet szép félkör formában a kinyújtott tésztára teszed, és a végén megszórod 3-4 evőkanál pocukorral, majd egy evőkanál búzadarát szórs a halom tetejére, és még egyet vékonyan a kupac két oldalára. Ez fogja az esetlegesen még benne levő nedvességet felfogni, hogy ne follyon ki belőle a sütés során.

IMG_0099

2. Szilvás

A szilvát csíkokra vágod és szép kis hamot pakolsz belőle a tészta közepére. A tetejét megszórod cukorral és fahéjjal, majd köré szintán búzadarát szórsz a folyadék miatt.

IMG_0096

3. Túrós

A túrót egy tálban előre 3-4 evőkanál cukorra, és a mazsolával összekevered, majd a tészta közepére halmozod, és szintán körbe szórod a búzadarát.

IMG_0098

Amikor ezek megvannak szépen ráhajtod a két oldalát a halomra, és megfordítod az egészet, hogy ami eddig az alja volt az legyen a teteje a sütés közben.

Célszerű a tepsiben elvégezni már a töltelék rápakolását is, mert ott egyszerűbb forgatni. Ezután megkenjük az egész tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.

 

IMG_0100

 

Új modul jelent meg a blog oldalsávjában, ahol fel tudtok íratkozni, hogy minden új bejegyzésről, és az ilyen játékokról is értesítést kapjatok a közeljövőben! Hálás lennék ha feliratkoznátok!

Hasonló bejegyzések

1 Comment