Az új kedvenc csirkém, spenótos burgonyapürével

Ezt a receptet egyébként már vagy 3 hónapja fejlesztem, de mára jutottam el oda, hogy mindig ugyanazt a finom eredményt kapom meg a főzés végén!


Hozzávalók:

Burgonyapüré:
500g Goldenburg Főzni való burgonya
50g vaj
50g friss spenót
100ml tej

Csirke:
500g csirkemellfilé
1tk füstölt pirospaprika
2tk vöröshagymapehely
1tk só
1tk szárított petrezselyem


Elkészítés: 
A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk apró darabokra, majd forró sós vízben főzzük puhára.
Egy tálba tegyük bele a friss spenótot, és öntsük rá a leszűrt, de még forró burgonyát, majd erre tegyük a vajat, illetve a kevés sót, borsot. Kezdjük el összetörni, majd amikor már elég homogén, és a spenót összeesett a hőtől, adjuk hozzá a tejet, és keverjük el az egészet.

A csirkét miközben a burgonya fő a fűszerkeverékkel dörzsöljük be, és tegyük kevés kókuszolajjal kikent serpenyőbe, ahol mindkét oldalát 5-5 perc alatt süssük pirosra.

Amint elkészültünk tálalhatunk is!

A bejegyzést a Goldenburg Burgonya támogatta.

Hasonló bejegyzések