Vajas Marharagu Kagylótésztával

Hozzávalók:

400g marha darálthús
100g Lurpak sótlan vaj

240g kockázott paradicsom

1 egész vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só-bors
chili paprika
2ek tejföl

 

Elkészítés:

Első körben a vajat tegyük oda hadd olvadjon el szépen, utána pedig az apró kockára vágott vörös és fokhagymát tegyük bele, majd pároljuk üvegesre.

Amikor ezzel megvagyunk jöhet a darált marhahús, amit a hagymával 10 perc alatt közepes hőfokon süssünk pirosra. Ezután öntsük fel a kockázott paradicsommal, illetve sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a petrezselyem zöldet, és igény szerint a chili paprikát.

Adjunk hozzá 4dl vizet és alacsony hőfokon körülbelül egy órát főzzük, amíg a hús megpuhul.

Amikor már puha a hús a fűszerezését állítsuk be ízlés szerint, illetve adjuk hozzá a tejfölt és zárjuk el alatta a gázt.

Frissen főzött kagyló tésztával tálaljuk.


A bejegyzést a LURPAK támogatta.


 

Hasonló bejegyzések