Sajtos Mini Croissant


Hozzávalók:
300g liszt
80g ARLA natúr krémsajt
20g cukor
25g élesztő
1 tojás
100ml tej
125g vaj
1kk só
1tojás a kenéshez

Töltelék:
150g ARLA Havarti szeletelt sajt

Szórás:
lenmag
chia mag
szezámmag
tökmag


Elkészítés:
A tészta minden hozzávalója mehet a dagasztógép üstbe, majd 15 percig alacsony fokozaton dolgoztassuk össze a géppel.

50 perc alatt kelesszük duplájára meleg helyen, majd lisztezett deszkàn nyújtsuk téglalap alakúra.
Egy pizza vágóval vágjuk őket nagyjából 15cm szár hosszúságú, 5cm alappal rendelkező egyenlő szárú háromszögekre. A HAVARTI sajtot pont el tudjuk akkora méretre vágni, hogy 1-1 kis háromszöget kapjunk belőle, így a töltelék mindenhol ki fogja tölteni a croissant.

Szorosan tekerjük fel őket, majd pakoljuk a tepsibe. Kenjük meg a tojással és ha szeretnénk szórjuk meg a fent felsorolt magkeverékkel, majd 180C-on 25 perc alatt süssük készre.


A bejegyzést az ARLA támogatta.


 

Hasonló bejegyzések