Joghurtos sütőtökkrémleves

Az őszi bakancslisták elengedhetetlen kelléke valamilyen sütőtökös étel elkészítése!
Én megmondom őszintén nem a kedvenc ételeim egyike a sütőtök, a pumpkin spice latte
gondolatától is rosszul vagyok, de krémleves formájában bármikor szívesen fogyasztom!
Nem mellesleg amikor a tök „elősül” a recepthez olyan szuper illat van a lakásban, hogy már
csak emiatt is megéri nekiállni a receptnek!

 


Hozzávalók:
500g Danone Activia Krémes Natúr joghurt
400g sütőtök
200ml tejszín
só, bors
szerecsendió
szárított zöldségchips
tökmag, napraforgómag


Elkészítés:
A sütőtököt pucoljuk meg, és vágjuk 2x2cm-es darabokra, majd sütőpapírral bélelt tepsiben
süssük 180C-on 30 perc alatt puhára a kockákat.
Közben a Krémes Natúr joghurtot kanalazzuk egy lábasba, és a tejszínnel keverjük
homogénre. Amikor a sütőtök elkészül pakoljuk a lábasba és botmixerrel pürésítsük az
egészet!
Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és a zöldség chipsszel, magokkal tálalhatjuk is!
Így főzés nélkül elkészül a recept, mivel a forró zöldség felmelegíti az addigra
szobahőmérsékletű többi hozzávalót.

 


A bejegyzést a Danone Activia támogatta.


 

Hasonló bejegyzések