Caprese Csirkemell Petrezselymes burgonyával


Hozzávalók: 

Caprese Csirkemell

2db egész csirkemellfilé
50g mozzarella sajt
4db szárított paradicsom
10db jalapenho karika
20g vaj
só,bors

Petrezselymes burgonya
800g GoldenBurg főzni való burgonya
1 csokor friss petrezselyem, vagy 10g szárított
1tk fokhagymapor
2ek olaj

Anyukám uborkasalátája:
1db kígyóuborka
2db lilahagyma
2db paradicsom
1ek ecet
500ml víz
270g tejföl

1tk cukor


 

Elkészítés:

Első körben a burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk egyforma darabokra, és sós vízben főzzük puhára.
Amikor megfő szúrjuk le, az olajban keverjük el a fűszereket, majd keverjük rá, amíg meleg, és hagyjuk hűlni.

Ízlés szerint sózzuk!

A csirkemellet a közepén vágjuk be, és sózzuk, borsoztuk mindkét oldalán.
A sajtot tegyük a zseb alsó részére,  majd tegyük rá az aszalt paradicsomot, és a jalapenho paprikát, a tetejére pedig még egy adag sajtot. Zárjuk vissza és kívülről is sózzuk borsozzuk.

Tegyük őket egy sütőbe is tehető serpenyőbe, majd a vajon mindkét felét süssük pirosra. sütés közben a sütőt melegítsük elő 200C-ra, majd tegyük be őket 20 percre, hogy készre süljenek.

A salátához a zöldségeket vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük egy tálba őket.

Sózzuk meg kicsit, és hagyjuk állni, amíg elkészítjük az alapot nekik. Ehhez a vizet a tejföllel, és porcukrot az ecettel keverjük csomómentesre. Végül pedig keverjük a zöldségekhez, és ha szükséges, még sózzuk egy kicsit.

Amikor a csirke elkészül tálalhatjuk is!

 


A bejegyzést a GoldenBurg Burgonya támogatta.


 

Hasonló bejegyzések