Eredetileg sima kijevi csirkét szerettem volna készíteni, de sajnos a fagyasztóban félre nyúltam, és olyan csomag húst engedtem ki, ami medalionokból volt összeállítva.
Viszont így a végeredményt látva egyáltalán nem bánom, ugyanolyan finom lett a végeredmény, és mellé édesanyám lecsós (petrezselymes) burgonyáját készítettem el a Goldenburg Főzni való burgonya felhasználásával.
Hozzávalók:
Lecsós burgonya:
1kg Goldenburg Főzni való burgonya
1 paradicsom
1/2 paprika
1 fej hagyma
10 szál petrezselyem
Csirkemell:
800g csirkemell
300g panko morzsa
3 tojás
100g liszt
só
bors
100g vaj
petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és feltesszük sós vízben főni. A zöldségeket apró kockákra vágjuk, és kevés olajon közepes lángon megpároljuk őket.
A vajat mikrobán 20mp alatt megpuhítjuk, majd sóval, borssal, és a petrezselyemmel befűszerezzük.
A csirkemellet ha egésszel dolgozunk csíkokra vágjuk, majd a fűszervajba forgatjuk, és a szokásos liszt-tojás-morzsa kombinációval bepanírozzuk.
Forró olajban 4-4 perc alatt mindkét oldalát készre sütjük közepes lángon.
A burgonyát ha megfőtt leszűrjük, és a közben összepárolódott zöldséges alaphoz forgatjuk.
Amikor a csirke kisül tálalhatjuk is.
A bejegyzést a Goldenburg támogatta.