Tökéletes vajas piskóta, vanília pudinggal és eperrel

Ezt a receptet csak random sütöttem, mert épp akciós epret találtam a közeli boltban 😀

Az alap piskóta receptbe is bele lehet sütni a gyümölcsöt, de így sokkal finomabb! Az alaprecept a nagymamámtól van, aki ezt használta a gyümölcstorta aljára, szóval szuperszaftos és másnap is puha marad!


Hozzávalók: 

200g vaj
6 tojás
100g cukor
175g liszt
1 csipet só
1tasak sütőpor

2 csomag vaníliás pudingpor
500g eper


Elkészítés: 

A vajat olvasszuk fel egy tálban, majd keverjük el benne az egész tojásokat egyesével. Ezután a cukrot adjuk hozzá, majd a sót, végül pedig szitáljuk bele a lisztet és a sütőport.

Az egészből homogén masszát kell keverni. Ha kicsit sűrűnek találod, akkor kevés tejjel lazíts a masszán. Sütőpapírral felelet tepsibe öntjük, majd 180C-ra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt sütjük készre. Tűpróbával ellenőrizd, hogy mindenhol átsült-e.

Ezt a mennyiséget én egy 38x32cm-es tepsihez kevertem ki.

 

Amíg hűl, a vaníliás pudingot elkészítjük, és még langyos állapotban a piskótára halmozzuk, végül pedig rápakoljuk a megtisztított epret.

Amikor teljesen kihűl szeletelhetjük.

Hasonló bejegyzések