Barackos pohárkrém

Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan gyorsan el is fog tűnni sajnos, amint a család elé tesszük
a kis pohárkákat.
A piskóta összességében 40 perc alatt elkészül, és ebben a kihűtés is benne van, utána pedig
elég egy órára a hűtőbe tenni!


Hozzávalók:
4db, 2dl-es pohárhoz:
4x125g Activia Gabonás – Őszibarackos joghurt
2db egész őszibarack
500g granola
Piskóta:
100g vaj
300g liszt
2x125g Activia Pille natúr joghurt
1cs sütőpor
1cs vaníliás cukor
2 tojás


Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd öntsük
sütőpapírral bélelt, kb 30x40cm-es tepsibe. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre,
sima alsó-felső sütés funkcióval.
Nagyjából 20 perc alatt készre is sül, de tűpróbával ellenőrizzük!

Ha kivettük a tepsiből húzzuk le róla a sütőpapírt, majd borítsuk egy konyharuhára, és 10
perc alatt hagyjuk kihűlni.

Ezután a kenyérvágó késsel vágjuk 1x1cm-es kockákra, majd tegyük félre.
Készítsük elő a 4 poharat, majd mindegyik aljába tegyünk a 1-1 ek gabonás – őszibarackos joghurtot, majd a felkockázott barackot is tegyük rá, végül pedig a piskóta kockákkal zárjuk a sort.

Ismételjük ezt meg legalább egyszer, és a tetejére szórjunk granolát.
Tegyük a hűtőbe, és ebéd után már kínálhatjuk is!


A bejegyzést az ACTIVIA támogatta.


Hasonló bejegyzések