Dán palacsinta

A dán életérzés megtestesítője is lehetne ez a könnyed, nálunk leginkább a tejespitére
hajazó finomság, amely a sütőben nagyjából a méretének négyszeresére emelkedik, így
semmiképp se a legfelső rácson süssük 🙂

Hozzávalók:
125 g Danone ACTIVIA barackos joghurt teljes kiőrlésű gabonával
50 ml tejszín
100 g cukor
3 db tojás
80 g liszt
25 g vaj
Díszítés:
125 g Danone ACTIVIA barackos joghurt teljes kiőrlésű gabonával
2 db őszibarack

A joghurtot a tojással homogénre keverjük, majd a cukrot is elkeverjük benne.
A lisztet 3 részletben részletben szitáljuk a tálba, majd kavarjuk jól el, nehogy csomómentes
maradjon.
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra, tegyük a serpenyőbe a vajat, majd toljuk a sütőbe.
Amikor a vaj elolvadt benne, és a sütő felmelegedett egy ruhával vegyük ki a serpenyőt, és
öntsük bele a tésztánkat.
A sütőbe visszarakva ügyeljünk rá, hogy középen, vagy még lentebb legyen a serpenyő.
Nagyjából 25-30 perc alatt, mialatt a teteje aranybarnára sül.


A bejegyzést az ACTIVIA támogatta.


 

Hasonló bejegyzések