Triplacsokis keksz

Ez konkrétan az amerikai álom! De tényleg! Évek óta keresem azt a tipikus amerikai csokis kekszet, ami amikor megsütöd kemény, viszont 2 óra múlva megpuhul és onnantól lehet a kekszes dobozban tárolni!

 


Hozzávalók:

100g LURPAK sótlan vaj
150g liszt
100g étcsokoládé
50g fehércsokoládé
1 tojás
100ml tej
50g tejcsoki
150g kristálycukor
30g kakaópor
5g szódabikarbóna


Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, illetve a szódabikarbónát, majd keverd bele a darabokra felszeletelt csokoládét. A tálban a vaja keverd a tojással homogénre, és add a többi hozzávalóhoz. Dolgozd össze jól, majd add hozzá a tejet, amit apránként adj hozzá. Béleld ki a tepsit a sütőpapírral, kanalazz bele 1-1 evőkanálnyi tésztát, egymástól legalább 10-10cm távolságra. Told be a sütőt a 200C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig. Ezután vedd ki a tepsiből, majd várd meg, amíg teljesen kihűl, és pakold a tárolódobozba.


A bejegyzést a LURPAK támogatta.


Hasonló bejegyzések