Olaszos göngyölt csirkemell, parmezános steakburgonyával


Hozzávalók:

1kg Goldenburg sütni való burgonya
800g csirkemell-filé
125g natúr krémsajt
100g fekete erdei sonka
50g aszalt paradicsom
50g parmezán
50ml olaj
só, bors


 

Elkészítés: 

A burgonyát mossuk meg, majd vágjuk 6 egyenlő részre, és sós vízben főzzük 30 perc alatt puhára.
Amikor megvan akkor szűrjük le, és egy tálba pakoljuk át, öntsük rá az olajat, és a parmezánt, majd forgassuk átóvatosaz, hogy ne törjük össze őket.

40 perc alatt 200C-on süssük ropogósra őket.

A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk.
Magunk Elé helyezünk egy befűszerezett szeletet, és megkenjük sajtkrémmel, majd ráfektetünk egy szelet fekete erdei sonkát, végül pedig megszórjuk az apróra vágott aszalt paradicsommal.

Szorosan feltekerjük, majd egy hústűvel lezárjuk őket, és tepsiben egymás melléfektetjük őket, és 30 perc alatt készre sütjük 180C-on.

Én a fotó kedvéért darabolás után még a szeleteket egyesével megpirítottam, de az már csak esztétika 🙂


A bejegyzést a Goldenburg Burgonya támogatta.


Hasonló bejegyzések