Csirkés – gombás Gnocchi

Nem tudok egyszerűen elszakadni a gnocchitól, már készült házi és bolti verzióban is, de ez a
recept mindenkit levett a lábáról, aki kóstolta. Így felvéstem a családi repertoárba is, nehogy
az ükunokáim lemaradjanak róla.

Megosztom most veletek is, bízom benne legalább akkora sikert fog aratni mint nálunk!

 


Hozzávalók:
10g Vegeta Natur ételízesítő
500g csirkemell
250g barna csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1ek füstölt pirospaprika
300ml tejszín
1tk só, bors
500g gnocchi


Elkészítés:
Első körben a szószt készítsük el, közben pedig tegyünk fel vizet melegedni a gnocchinak.
A hagymát daraboljuk fel, majd a fokhagymát zúzzuk össze és tegyük egy tészta serpenyőbe.
Egy kevés kókuszolajon kezdjük közepes lángon hevíteni, majd adjuk hozzá a feldarabolt
gombát és a csirkemellet is.
Addig pirítsuk, amíg a csirkemell kifehéredik, majd adjuk hozzá a Vegeta Natur ételízesítőt,
illetve a pirospaprikát és a borsot.
Keverjük jól el benne, majd öntsük rá a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk meg.
Vegyük alacsony fokozatra, amíg a tészta elkészül.
A gnocchit tegyük a főzővízbe, és 8-10 perc alatt főzzük puhára, majd miután leszűrtük
öntsük a tejszínes szószba, és 4-5 perc alatt főzzük össze őket.


A bejegyzést a Vegeta Natur támogatta.


 

Hasonló bejegyzések