Vaníliás – Túrós Csiga

Hogy mi történik, amikor vegyítem a már jól bevált cinnabon roll alaptészta receptet, és hozzáadom a kedvenc főzött vanília krémem, amelyet aszalt sárgabarackkal, és a nemrégiben uniós eredetvédett oltalom alá
vett rögös túróval teszek tökéletessé?

EZ A CSODA Recept:


560g liszt
95g porcukor
250ml tej
25g élesztő
65g vaj
2 tojássárgája

Töltelék:
50g vaj
2g őrölt bourbon vaníla
4ek liszt
100g porcukor
3 tojássárgája
4dl tej
500g Rögös Túró
100g aszalt sárgabarack


Elkészítés:
A krémhez a lisztet porcukorral és a vanília őrleménnyel keverd el, majd a tojássárgájával keverd csomómentesre.
Add hozzá a tejet, utána a vajjal melegítsd fel, és főzd sűrű krémmé. Hűtsd ki teljesen!
Ezután keverd bele az apró darabokra vágott aszalt barackot, és a rögös túrót.

A tészta hozzávalóit tegyük a gép dagasztó táljába, majd 10 perc alatt dagasszuk ki.
Nyújtsd ki 80x25cm szélesre, kend meg a vaníliás krémmel, tekerd fel a rövidebb
oldalánál, hogy sok réteget kapj belőle. 😀

Vágd fel egy éles késsel 2-2 cm vastag szeletekre, végül pakold egy tepsibe őket egymástól 5-5 centire,
mert most fognak nőni csak igazán! Hagyd szobahőmérsékleten így 30 percig, majd kend le egy tojás
sárgájával, és mehet is a 200C-ra előmelegített sütőbe 30 percre.

Hasonló bejegyzések