Teljes kiőrlésű Pizza

Olyan teljes kiőrlésű pizzatésztát csináltam, hogy nem hiszed el! Vékony tészta, remek állag, az eredetihez hasonló íz! Pedig az alap 2/3 rész tönkölybúza liszt! Mindent gramm pontosan mértem nektek, nehogy szó érje majd a ház elejét amikor elkészítitek!


Hozzávalók:
210g tk tönkölybúza liszt
105g búzaliszt
155ml víz
40ml olíva olaj
3g száraz élesztő
1tk só


Elkészítés:
Mérd egy tálba a kétféle lisztet a porélesztővel, majd kavard jól össze, ezután szórd meg a sóval, csinálj bele egy mélyedést és önts bele 30ml olajat, illetve a langyos vizet.
Kezd el összegyúrni, és amikor már áll össze add hozzà a maradék olajat, jó állagú, a tál falától teljesen elváló tésztát kell kapjunk, amit után kézzel nyújtsunk bele a tepsibe, pizza formába.
Ízlés szerint tegyünk rá feltétet, majd toljuk a 200C-ra előmelegített sütőbe és 20 perc múlva tálalhatjuk is!

Hasonló bejegyzések