Barackos gombóc dióbundában


Hozzávalók:

20 szem sárgabarack
5 ek porcukor
1 kg Goldenburg főzni való burgonya (tisztítva)
30 dkg liszt (+ a szóráshoz)
1 db tojás sárgája
10 dkg zsír
20 dkg dió
10 dkg cukor


Elkészítés:

A barackokat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál

cukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjük,

gyúródeszkára borítjuk és még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen

kihűlni. Ezután megszórjuk liszttel és hozzáadjuk a tojássárgáját és a zsírt.

Összegyúrjuk, és ha kell még liszt, szórunk hozzá egy keveset (csak annyit, hogy

a tészta összeálljon).  Egy deszkát belisztezünk, a tésztát kettéválasztjuk. Először csak a felét nyújtjuk

ki, mert így könnyebb vele bánni. Közben egy nagy fazékban felteszünk vizet

forrni. A kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, rátesszük a barackot és gombóccá formáljuk.

A forró vízbe rakjuk, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig

főzzük, hogy a barack megfőjön benne.

A zsemlemorzsát a zsíron világosbarnára pirítjuk, majd összekeverjük az összetört dióval

a cukorral, végül a morzsába forgatjuk a megfőtt gombócokat.

 


A bejegyzést a GOLDENBURG támogatta.


Hasonló bejegyzések