Sós karamellás – Pekándiós Praliné

Annyira jó sós karamellát főztem, hogy szinte hihetetlen! Az a durva, hogy valójában a
recepthez fele adag is elég, de a maradékot egy liter tejjel újra forralva olyan finom italt
kapunk, ami után később sóvárogni fogunk!!!!

De lássuk miből is készült a finomság:


Hozzávalók:
200g Lurpak Sótlan vaj
1tk vanília
80dkg kristálycukor
700ml habtejszín
1ek tengeri só
300g étcsokoládé
1ek durva szemű só a díszítéshez
20db mini muffin kapszli


Elkészítés:
Először is a Lurpak sótlan vajat a cukorral tegyük egy fém lábasba, majd kezdjük el alacsony
hőfokon hevíteni. Addig melegítsük, amíg a cukor teljesen elolvad, majd hevítsük tovább,
amíg a cukor karamellizálódni kezd. Adjuk hozzá a vaníliát, a kis darabokra vágott pekándiót,
illetve a tengeri sót, majd több kis részletben a tejszínt.
Forraljuk fel, és hagyjuk hűlni.
A csokoládét osszuk el 2/3 – 1/3 arányban, majd a 2/3 részt tegyük mikróba, és a 2/3 részt
mikróban 1 perc alatt egy üveg tálban olvasszuk fel, és egy kiskanállal tegyünk mindegyik
kapszliba, majd kenjünk a szélére is belőle, így lesz keret a karamellnek.
Dobjuk be a fagyasztóba, így tuti nem folyik le a csokoládé az aljára.
A karamell krémből 1-1,5 kanállal tegyünk a csokis rétegre, majd tegyük ismét vissza 30
percre a fagyasztóba, így megdermed, végül pedig a maradék csokoládét olvasszuk fel,
kenjük a karamell rétegre, szórjuk meg a durva szemű tengeri sóval, és tegyük a hűtőbe.
Ha minden megdermedt, akkor szedjük le róla a papírt, és kínálhatjuk is.

Hasonló bejegyzések