Elkészült a tisztán teljes kiőrlésű lisztből készült császár zsemlém 😍
Nem hibátlan, és mostmár tudom mit kell javítani rajta, hogy jobb legyen az állaga, így a módosított receptet írom le nektek 😉

Az enyém csak TK lisztből volt, így kicsit tömör az állaga, de a lenti receptben javítottam ezen 😉

 


Hozzávalók:

300g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
65g sima fehérliszt
250ml tej
1tk cukor
20g élesztő
50g vaj
1tk só


Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg a mikróban, majd tedd bele a vajat, hölgy olvadjon el benne, a többi hozzávalót mérd egy tálba és öntsd rá a meleg tejjel elkevert vajat.
Dagaszd ki, és hagyd kelni egy órát.
Az élesztőt nem kell külön felfuttatni!
Amikor megvan oszd 8 egyenlő részre a tésztát és gömbölyítsd ki őket. Hagyd állni 10 percig majd, sodorj belőle 45cm hosszú rudat, és fond össze.

Kend meg a tetejét tejjel, szórd meg szezámmaggal, (ez nem kötelező) majd 175C-on 30 perc alatt süsd készre.
Másnap reggel is tökéletesen puha volt még!

Hasonló bejegyzések