Házi egészséges hamburger

Az utóbbi időben szerettem volna jobban odafigyelni a súlyomra, ezért elkezdtem kikísérletezni a “rossz” ételeket egészséges verzióban.

Így született meg ez a recept, amiben a pulyka hús pogi találkozik a teljes kiőrlésű tönkölybúza hamburgerzsemlével, illetve házi avokádó krémmel.


Hozzávalók: 
(6db burgerhez)

Húspogi:
900g Gallicoop darált pulykacomb
1ek só
2tk bors
1tk pirospaprika
1db lilahagyma

Zsemle:
250g teljekiőrlésű tönkölybúzaliszt
50g ch csökkentett kenyérliszt
1dl tej
1dl olaj
1dl joghurt
25g élesztő
1 tojás
1ek cukor
1ek szezámmag

Avokádókrém:
2db érett avokádó
1ek tejföl
1 fokhagyma
fél lilahagyma
2db koktélparadicsom


Elkészítés: 

A zsemléhez az összes hozzávalót tegyük a dagasztógép üstjébe, majd dagasszunk belőle fényes masszát, amit egy óra alatt kelesszünk duplájára.

A húst a fűszerekkel keverjük össze, és tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

A krémhez pucoljuk meg az avokadókat, tegyük aprító gépbe, majd a többi hozzávalóval együtt pépesítsük.

A tészta ha megkelt akkor vágjuk 6 egyenlő részre, tegyük sütőpapírra, majd 15 perc alatt hagyjuk őket kicsit kelni még ott. 175C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Amíg sül, a húsból formáljunk pogácsákat a kezünkkel és alacsony hőfokon süssük ki egy serpenyőben.

A zsemléket, amint kiettük vágjuk ketté, így gyorsabban kihűlnek. Mehet bele az avokádó krém, majd a hús, esetleg sajt és coleslow saláta.
Sült édesburgonyával tálalhatjuk.


A bejegyzést a GALLICOOP támogatta.


Hasonló bejegyzések