A tökéletes Brunch titka


A bejegyzést az Activia támogatta.


Első körben talán azt kell tisztázni, hogy mi is az a brunch 😀 Maga a szó az angol Breakfast és a Lunch, azaz reggeli és ebéd szavakból ered, és gyakorlatilag remekül tükrözi is a jelentését.

Jellegében az olyan, ebédnek nem minősülő tartalmasabb reggeli, amit 11 óra körül, azaz jóval a reggeli ideje után, de még az ebédhez viszonyítva korán fogyasztunk el. Általában nem egyedül, mert egymagunkban bruncholni meglehetősen unalmas, nem mellesleg én az a típus vagyok, hogy tuti nem állnék neki 3-4 féle ételt elkészíteni magamnak.

Mert a brunch jellegét tekintve egy svédasztal 😀


Nálam a következő fixen van az asztalon, ha bruncholni hívom a barátaimat: 

  1. Friss péktermék, általában croissiant, ami remek Croque Madame szendvics alap
  2. Joghurt valamilyen ropogós kiegészítővel, jelen esetben az Activia Mix&Go egycsapásra megoldotta a tetején található granolával
  3. Zabkása, szépen feldíszítve, mivel ez a specialitásom 🙂
  4. Tojás alapú finomság, omlett vagy rántotta formájában
  5. Friss gyümölcs
  6. Kávé
  7. 100% Narancslé
  8. Jobb napokon amerikai palacsinta 😀

Ha már az amerikai palacsinta szóba jött, lássuk hogyan is készül:


Hozzávalók: 

80g Activia natur joghurt
4ek liszt (kb 60g)
2 tojás
2ek cukor
1tk sütőpor


Elkészítés:

A tojásokat először is válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá.

A joghurtot a tojássárgájával, sütőporral, liszttel valamint a cukorral keverjük homogénre, ezután nagyon óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét, amit kemény habbá vertünk.
A palacsintasütőt kenjük ki kókuszolajjal, majd a kikevert krémből tegyünk egy evőkanállal kimért adagot, amit tegyünk a forró serpenyőbe. Erre a halomra pakoljunk egy újabb evőkanálnyi tésztát, majd fedővel takarjuk le a serpenyőt.

A tészta jó magas lesz, és ahogy a tojásfehérje még emelkedik sütés közben szép magas marad. Óvatosan forgassuk meg 2 perc után, így elérve a tökéletes állagot és magasságot.


Mi is az Activia Mix&Go valójában?


Alapjában véve krémes natúr joghurt, illetve granola párosa, amely új szintre emeli a “fogd és vidd” reggelik kategóriáját, ugyanis ha reggel bedobod a táskádba, mert már nincs időd reggelizni munka előtt, az irodában pont meg tudod enni pár perc alatt, ha szeretnél egészségesebb verziónál maradni kakaócsiga helyett.

Kifejezetten kellemes ízkombináció, mivel a natúr joghurtban nincs hozzáadott cukor, a savanykás joghurt alapot a granola pedig rengeted élelmi rost forrást tartalmaz, azon kívül, hogy nagyon finom, és remekül kiegészíti az alapot.

Két verzióban, a tökmagos, mandulás  – vörös áfonyás, valamint Chia magos – málnás ízesítéssel találod meg a nagyobb üzletláncok polcain.

Illetve ami nekem tetszik az a kompakt méret, ugyanis a kiszerelés pont úgy van megoldva, hogy ha beleöntöd a kis pohárba a feltétet pont elférnek, így össze tudod keverni őket mielőtt megennéd. 🙂

Hasonló bejegyzések