A konyha amely már 3 éve boldogít

Hihetetlen leírni, de tényleg 3 éves a konyhám. Olyan gyorsan repül az idő, hogy fel sem tudom fogni.

3 esztendő alatt rengeteg időt töltöttem a konyhában, így kitapasztaltam minden rossz tulajdonságát, amit most szeretnék veletek megosztani, illetve jó tanácsokkal ellátni Téged, ha épp konyha tervezés előtt állsz.

A legfontosabb tanulságok, és újdonságok összefoglalva:


Takarítás:


Ne csináltass matt konyhát. Én elkövettem ezt a hibát, és azóta is szidom magam, mert igaz, hogy impozáns és gyönyörű amikor megtakarítod, de szinte hihetetlen, milyen könnyen koszolódik. Alul hozzáér a lábam, megnyalja a kutya, vagy szimplán mikor pakolok ki a mosogatógépből rácseppen egy csepp víz. Máris nyomot hagy rajta minden.

Nem tudod kinyitni az ajtót, bármennyire is vigyázol rá, anélkül, hogy véletlen meg ne érintenéd a felületét.

Már külön tortúrát fejlesztettem ki, amivel csíkmentesre tudom takarítani a felületét:

  1. Mosogatószeres szivaccsal áttörlöm, ez leszedi a zsírfoltokat róla.
  2. Ablaktisztítóval áttörlöm, ez az előző folyamat maradványait távolítja el.
  3. Végül pedig a Power-X textúrával ellátott, nedvesen is erős és kicsavarható Zewa Premium Extra Long háztartási papírtörlőre fújt bútorápolóval áttörlöm az egészet, így adva vissza a matt, de mégis fényes pompáját.

Én ha legközelebb konyhát fogok tervezni magas fényűt választok, mert igaz, hogy drágább, de a hoszzú évek alatt meg fogja hálálni a bizalmadat. (Ha kell ajtónként veszem meg őket a bútorboltban, de akkor sem lesz matt 😀 )

Ezzel a fotóval szeretném szemléltetni  a 3 Zewa háztartási papírtörlő-újdonság – a  Zewa Premium, Zewa Premium Extra Long, Zewa Premium Jumbo – közötti különbséget

A Zewa Extra Long tényleg extra long, a normál méretű Zewa Premium-hoz képest, egészen  pontosan 6 méterrel hosszabb a tekercs (16,5m), a hatalmas Zewa Jumbo-n pedig alig látszik, hogy használtam (54,2m)!


Ajtók:


Ha már az ajtóknál járunk, nemrég cseréltettem ki mindenhol a becsapódás gátlós verzióra a kivető pántokat, mert régen nem gondoltam volna, hogy szükségem van rájuk, mert a fiókok ezzel a technilógiával készültek, de az ajtókon sima kivető pánt volt.

Viszont a szigetet később építették fel, ahova az asztalos automatikusan ezeket tette, és nemegyszer előfordult, hogy bizony én ügyesen elengedtem a többi ajtót is, megszokásból, amitől aztán zengett az egész társasház 🙂

Főleg azt képzeld el amikor a 240cm magas spájz ajtót sikerült “elengedni”. Na az bizony nem volt kellemes.
Így mivel nemrég az egyik ajtó sikeresen megadta magát, adta az alkalom, hogy bizony cseréljük az ajtót és a kivető pántokat is.

Mivel az első asztalos sikeresen felfúrta a fogókat, és néhány ajtó nem nyílt ki teljesen a mellette levőtől, vagy épp beleütközött a falba, így 4 új ajtót is készíttettem, amelyek így végre kinyílnak rendesen, illetve nem csapódnak be 😀


Víztisztító:


Eredetileg ez a masina sem volt a konyha része, de nem is értem miért vártam két évet, mire beszereztem egyet! Itt Szegeden elég klóros volt a víz, így sosem ittam a csapból, viszont mióta benn van a szűrő a víz iható, valamint a vízkőtől is elbúcsúztunk! Ami a havi költségeket is jelentősen csökkentette, hiszen kb 10-15e forint ment el palackozott vízre. Emellett jóval kevesebb a műanyag szemetünk, amit igaz szelektíven gyűjtünk, de akkor is amíg korábban kétnaponta vittem le a szelektívet, most heti egyszer bőven elég.
Emellett a kávéfőző és a vízforraló is hálás, mert ugye nem tudnak vízkövesedni az alkatrészeik a tisztított víztől.

 

Hasonló bejegyzések