Tejszínes Gombás Csirke Nokedlivel

Ezt a receptet szerintem hetente elkészítem, és pont ezért muszáj volt a diétába is beilleszteni valahogy, így került a tészta helyére CH csökkentett nokedli, aminek az ötletét a bakonyi csirke adta.

Egyáltalán nem macerás elkészíteni, viszont iszonyúan laktató és finom lesz a végeredmény!


Hozzávalók: 

Szósz:
300g csirkemell
100g comba
1 vöröshagyma
50g spenót
150ml 8% tejszín
sültcsirke fűszersó
kókuszolaj

Nokedli:
70g Szafi Reform CH csökkentett galuskaliszt
2 tojás
1tk só
25ml víz


Elkészítés: 

Én először a csirkemellet daraboltam szép szeletekre, majd kevés kókuszolajon pirosra sütöttem sülycsirke fűszersóval. ezután félretettem.

A gombát és a hagymát feldaraboljuk, és a serpenyőbe tesszük, elkezdjük közepes lángon először párolni őket.

A nokedlihez minden hozzávalót csomómentesre keverünk, utána pedig lobogó sós vízbe szaggatjuk, és pár perc alatt készre főzzük.

A gomba alól, ha elfő a lé, megpirítjuk, és rádobjuk a spenótot, ami gyorsan össze fog esni. Sózzuk és borsozzuk az egészet, majd felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk felforrni egyszer. Majd beletesszük a csirkemellet és elzárjuk a gázt.

A nokedlit leszűrjük, majd a szósszal tálaljuk.

Hasonló bejegyzések