Pulled Pulyka, Házi teljeskiőrlésű tortillában

Évek óta nagy pulled pork rajongó vagyok, de a diétában jobb nem enni sertést, vagy csak a nagyon sovány részeket. Így megoldást kerestem a hiányára, amikor is a közeli boltban szembejött velem a pulyka alsócomb filé, amit óriási darabokban árulnak, így tökéletes alap a pulled pulykához!

 


Hozzávalók: 

Pulyka:
750g Gallicoop pulyka alsócomb filé
1ek egész kömény
1ek bors
1ek só
1tk római kömény
2db babérlevél
2ek csípős paprika olaj

Tortilla:
300g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
100ml víz
20ml olaj
1ek só

Tálaláshoz:
friss saláta
zöldségek


Elkészítés: 

A pulykát egy közepes lábasban feltesszük főni a paprika olajon kívül minden fűszerrel. Közepes lángon 2 óra alatt puhára főzzük, majd egy tepsibe tesszük, és a levéből mellé merünk, majd 200 fokon 25 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másikat is megpirítjuk.

Kivesszük, és a tepsiben maradt levével együtt széttépkedjük két villával. Hozzáadjuk a paprika olajat, és ha igényel még sót, akkor sózzuk.

A tortillához minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, majd 6 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk.

Forró, kókuszolajjal kikent serpenyőben megsütjük mindkét oldalát, és még meleg beletöltjük a salátát, majd a husit.


A bejegyzést a GALLICOOP támogatta.


Hasonló bejegyzések