Vajon sült pulykacomb filé, ropogós zöldbabbal

 

 


Hozzávalók:

150g zöldbab
50g szilvaparadicsom
200g pulykacomb filé
100g LURPAK sótlan vaj

Fűszerezés:

1tk só
½tk bors
½ tk füstölt pirospaprika
1/2tk fűszerkömény
1/4tk chili


Elkészítés:

A pulykacombot először is tisztítsuk meg, majd vágjuk egyforma vastagságú szeletekre.

A fűszereket egy kistálban keverjük el, majd forgassuk bele a filéket, és tegyük felre amíg a többi hozzávalót előkészítjük.

A babot mossuk át, majd épp annyi vízben, ami ellepi 5 perc alatt főzzük át, ezután pedig szűrjük le.

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 25g vajat, és dobjuk rá a babot, ahol 10 perc alatt közepes lángon süssük készre. Enyhén sózzuk be, és ha szeretnénk tehetünk rá egy kevés chili pelyhet, más fűszer nem nagyon kell rá!

A pulykát egy másik serpenyőben tegyük oda a maradék vajon és süssük mindkét oldalát közepes lángon élénk pirosra.

Amikor a bab elkészül szedjük tányérba, és a kiürült serpenyőben a félbe vágott paradicsomokat süssük meg.

Végül a pulyka filével tálalhatjuk.


A bejegyzést a LURPAK támogatta.


Hasonló bejegyzések