Házi GYROS diétásan

A fűszerezése hasonló az eredetihez, viszont az íze sokkal intenzívebb, így a diétában szinte bármi mellé eheted, mert nagyon fog ízleni!!!

A receptben a husi fűszerezését fogom taglalni, én most forró levegős fritőzben sült édesburgonyát és friss salátát ettem hozzá, fűszeres joghurtos öntettel.


Hozzávalók: 
500g csirkemell vagy combfilé
1tk só
1tk fűszerkömény
1tk bazsalikom
1/4tk füstölt paprika
1/2tk bors
4ml kókuszolaj


Elkészítés: 

A csirkemellet daraboljuk nagyon kicsi darabokra, majd a fűszereket mérjük egy tálba és öntsük rá a felolvasztott kókuszolajat. Keverjük el őket benne, végül pedig a csirkemellet forgassuk bele. Ügyeljünk rá, hogy minden egyes kis darabon rendesen legyen fűszer!
Ezután hevítsünk fel egy serpenyőt, amiben tegyük át a csirkemellet és süssük 7-8 perc alatt készre.

Az édesburgonyát megpucoltam, elég vékony szeletekre vágtam és 8 perc alatt 200C-on megsütöttem a fritózben, majd kevés fokhagymaporral ízesítettem.

 

 

Hasonló bejegyzések