HÁZI Császárzsemle

Lassan szépen sorban minden pékterméket elkészítek itthon, amit a boltban kapni lehet 😀
Na jó, nyilván csak az érdekesebbeket veszem górcső alà. Pár éve jelent meg, ha jól emlékszem a SPAR kínálatban ez a csoda, amit azóta is imádok, és előszeretettel fogyasztok is.

Azonban mivel lassan 2 hete nem voltam boltban, ideje volt itthon elkészíteni.


Hozzávalók:

350g liszt
1tk só
15g élesztő
110ml langyos víz
120ml langyos tej
40g vaj
1tk porcukor
1db tojás kenni
szezàmmag a szóráshoz


A vajat mikróban olvasszuk fel, majd adjuk a dagasztógèp üstjében levő többi hozzávalóhoz.

Dagasszuk ki a géppel 10 perc alatt, majd hagyjuk kelni 50 percet. Amikor megkelt osszuk 6-8 részre a tésztát és gömbölyítsük vissza.
Hagyjuk 10 percig állni, amúgy vissza nőnek kicsit, utána pedig sodorjunk belőlük 45-50cm hosszú rudat.
A két végénél fogjuk meg, és mi ruha csomót kötnének rá fogjuk meg. Majd a két kimaradó véget tekerjük kétoldalról alá hajtod.

Ha ez megvan tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire és gyújtsuk be a sütőt 180C-ra.
10 perc alatt amíg felmelegszik a sütő hagyjuk, hogy a tészta dagadjon egy kicsit, majd kenjük le tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
Utána toljuk a sütőbe és süssük aranybarnára. Nagyjából 20-25 perc alatt lesz is lesznek.

Hasonló bejegyzések