Házi Fahéjas Csiga

Az igazi 🇺🇸 “Cinnabon Roll” életérzést adja, és nem is olyan sok munka elkészíteni!
Túl sok felvezető szöveg nem is szükséges ehhez, hiszen én a fotó alapján is utálom magam kicsit, amiért nem tudok adni nektek belőle, így el sem tudom képzelni nálatok milyen lehet a közhangulat 🙈🙊🙉


Hozzàvalók:
560g liszt
95g porcukor
250ml tej
25g élesztő
65g vaj
2 tojássárgája

Töltelék:
100g vaj
1ek fahéj
50g porcukor

Krém a tetejére:
150g mascarpone
50g porcukor
1tk vanília kivonat


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük a gép dagasztó táljába, majd 10 perc alatt dagasszuk ki.
Addig a szoba hőmérsékletű vajat a porcukorral és a fahéjjal keverjük homogénre, illetve a krémet is keverjük ki a tetejére.
A krémet tegyük a hűtőbe, amíg elkészül a sütemény.
Ha a gép megdagasztotta a tésztát nyújtsd ki kb 30×40 cm szélesre, és kend meg a vajas fahéjas krémmel.
Tekerd fel a rövidebbik oldalànàl és vágd 3-3cm vastag szeletekre.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakold bele őket, egymástól 3-4cm távolságra, majd hagyd őket itt 30-40perc alatt megkelni.
Sütés előtt kend meg a tetejét egy felvert tojással, és 175C-on 25-30 perc alatt süsd készre.

Amikor készen van, a tetejét kend meg azonnal a mascarpone krémmel.
Várd meg amíg hűl egy kicsit, különben szétszakad 🙊🙉

Hasonló bejegyzések