Eclair Fánk

Talán a valaha készült legfinomabb süteményem. De tényleg 😍
A bolti verzió elbújhat mellette, és nem csak azért mert tudod ebbe mi került 😉


Hozzávalók:
Tészta:
80g vaj
150ml víz
100g liszt
1tk só
1ek cukor
4 egész tojás

Krém:
1cs. vanília puding
350ml tej
5ek cukor
60g vaj

Hab:
150ml cukrozott habtejszín

Tető:
100g étcsokoládé
50g vaj


Elkészítés:

Először főzd meg a pudingot a receptben szereplő 350ml tejjel, majd keverd bele a vajat és hagyd kihűlni.

A tésztához szánt vajat cukorral és sóval tedd egy lábasba, majd mérd bele a vizet és forrald fel. Amikor forr szitáld bele a lisztet és keverd gyorsan csomómentesre, majd húzd le a tűzhelyről.
A tojásokat egyesével keverd bele egy kézi habverővel, majd hagyd állni a tésztát 10 percig.
Addig melegítsd elő a sütőt 175C-ra, tegyél bele sütőpapírt, majd a tésztát tedd habzsákba.

A tepsibe nyomj egymástól 5-6 cm-re 10cm hosszú rudakat, és 175C-on süsd készre 30 perc alatt. A sütőt közben nem szabad kinyitni, különben összeesik!!!

Ha készen vannak várd meg amíg kihűl, és vágd őket ketté, majd kend meg az alját vaníliakrémmel.
100g csokoládét 50g vajjal tegyél mikróba, és 1 perc alatt olvaszd meg. Keverd homogénre, majd a tetejét nyomkodd bele.
Hagyd hogy a csoki megdermedjen, addig a habtejszínt verd kemény habbá.
Nyomd a vanília pudingra a habzsákból, végül pedig illeszd rá a tetejét óvatosan.

Hasonló bejegyzések