Extrán Sajtos Pizzáscsiga

Vannak receptek, amiket fejben kitálalok, és elképzelem a végeredményt. Ezután általában nekiállok elkészíteni és kisül belőle valami teljesen más, de finom dolog, aminek utána nevet kell adni 

Ennél a csigánàl viszont nem ez történt, ugyanis fogtam a croissiant jól bevált alapreceptjét, hozzáadtam egy adag füstöltsajtot a tésztához és imádkozni kezdtem, hogy ezzel a plusz hozzávalóval is megkeljen az alap.
Láss csodát, nemhogy megkelt, egyenesen tökéletes végeredmény sült ki belőle!!!

Mindenképp próbáld ki, a család imádni fogja! 🙈🙊🙉


Hozzávalók:
350g liszt
70g tejföl
1 tojás
25g élesztő
125g vaj
100ml tej
1tk porcukor
1ek só
100g reszelt füstöltsajt

Töltelék:
150ml paradicsomlé
2tk bazsalikom
1tk só
1/2tk fokhagymapehely
1/2tkchili pehely
1tk oregánó
100g sonka
100g sajt


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy dagasztógèp üstjébe tesszük és 10 perc alatt készre gasztjuk, nagy egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a paradicsomszószt összekeverjük a fűszerekkel, a reszelt sajtot pedig a kis kockákra vágott sonkával.

A tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk. Megkenjük a szósszal, majd a sajtos sonkás keverékkel.
A rövidebb oldalánàl feltekerjük, és 3-3cm vastag csigákat vágunk belőle.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kicsit szétnyomkodjuk őket.
10 percig állni hagyjuk őket itt, addig melegítsük elő a sütőt 200C-ra.

25 perc alatt süssük készre őket.

Hasonló bejegyzések