Meggyes – Mascarpones Csiga


Hozzàvalók:
Tészta:
65g porcukor
250ml meleg tej
25g élesztő
65g vaj
2db tojás (1 a kéneshez)
560g liszt

Krém:
500g mascarpone
65g porcukor
1 citrom reszelt héja
350g meggy
75g keményítő


Elkészítés:

A tejet melegítsd meg mikróban, majd olvaszd meg a vajat benne.
A tészta többi hozzávalóját tedd a gép dagasztó üstjébe. Majd öntsd rá a meleg vajas tejet és dagaszd be 10 perc alatt. Nem kell az élesztőt külön felfuttatni!

50 perc alatt keleszd duplájára.
Közben a meggyet csepegtesd le és forgasd 25g keményítőbe. (Ha nincs jó a liszt is.)

A krém hozzávalóit egy kézi habverővel keverd csomómentesre és tedd hűtőbe.

Amikor megkelt a tészta nyújtsd ki, majd kend meg a mascarpone krémmel és tegyél rá meggyet. Tekerd fel, vágd 3-3cm vastag részekre és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, azután hagyd 10 percig ott kelni. Kend meg a tojással és 175C-on 30perc alatt süsd készre!

Hasonló bejegyzések