Tökéletes kakaós csiga

Gyerekkoromban sokat ettünk, így remek gyermekkori emlékeket idéz vissza ez a finomság!
Más is sütött csigát a nagymamàval hétvégén?


Hozzávalók:
300g liszt
25g élesztő
1ek cukor
1kk só
250ml tej
+50g vaj a tetejét megkenni amikor kész.
Krém:
100g vaj
25g kakaópor
100g étcsokoládé
50g porcukor


Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a sóval elkevert liszthez adjuk és fényesre dagasztjuk.
50 perc alatt duplájára kelesztjük meleg helyen.
Amíg kel a krém hozzávalóiból készítsük el egy lábasban a tölteléket. Mindegyik hozzávalót tegyük a lábasba és közepes lángon egy habverővel keverjük csomómentesre. Majd tegyük hidegre, hogy kenhető masszát kapjunk.
Amikor a tészta megkel vágjuk ketté, majd nyújtsuk ki 30x40cm-es téglalappà, és kenjük meg a krém felével, tekerjük fel a rövidebb oldalànàl és vágjuk 3-3 cm vastag darabokra, majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ugyanígy járjunk el a másik résszel is, és gyújtsuk be a sütőt 180C-ra.
Amíg előmelegszik a csigák tovább tudnak kelni a tepsiben, majd végül 25-30 perc alatt süssük őket készre.
Amikor kivettük őket, akkor pedig kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, várjunk egy kicsit, amíg felszívja utána pedig ehetjük is!

Hasonló bejegyzések