Tejszínes – Gombás töltött csiga

Sem élesztő, sem pedig dagasztás nem szükséges hozzà, pusztán egy kis türelem és egy éles kés 😉

A töltelék külön pár szót érdemel, ugyanis egy random ötletnèl vezérelve a tejfölös töltelékbe tettem egy teáskanál kukorica keményítőt és szuper massza lett belőle, ami sütés közben sem kezdett el kifolyni! Szóval én innentől ezt a módszert fogom használni mindenféle töltött dolognàl 😍


Hozzávalók:
Tészta:
500g BL55 liszt
12g sütőpor
200g tejföl
100g margarin
1ek só
Töltelék
200g kockázott bacon
200g gomba
200g tejföl
1 tk. kukorica keményítő


Első körben a tésztát dolgoztuk össze egy fakanálall, majd hagyjuk állni egy fél órát.
Amíg áll, a krémet készítsük el.

 

A bacönt kezdjük el sütni, addig a gombát daraboljuk össze kicsire. Majd adjuk hozzá és süssük össze. Amikor megvan adjuk hozzá a tejfölt és a kukorica kéményítőt, majd keverjük jól benne.
A tésztát osszuk kettő felé és nyújtsuk téglalap alakúra, kb 3mm vékonyra.
Kenjük meg a krémmel és tekerjük fel, majd egy éles késsel vágjuk 2-3cm vastag csigákra.
Pakoljuk a tepsibe és kenjük meg
felvert sós tojással a szélét.

180C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 25/30 perc alatt süssük készre.

Hasonló bejegyzések