Tökéletes tejes kifli

Ha nem az imént vettem volna ki a sütőből nem hinném el, hogy ez nem a közeli pékségből van!

Omlós, puha és foszlós a tésztája, pont mint a hasonmásának a pékségben, akiket 85Ft/db áron kínálnak!


Hozzávalók:
500g liszt (BL55)
7g száraz élesztő
200g vaj/margarin
1dl 2,8% tej
5g só


Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk a sóval, majd hozzáadjuk a mikróban megolvasztott langyos vajat. Hozzáadjuk a száraz élesztőt és egy leveses fakanállal elkezdjük dagasztani az egészet. Amikor már az összes vajat eldolgoztuk, hozzáadjuk a tejet és fényesre dagasztjuk a masszát. Itt már el fog válni az edény falától. 😉

Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 30 percig hagyjuk az élesztőt dolgozni.
Ezután 8-10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és gombócokat formázunk belőle.


Egy nyújtó deszkára pakoljuk őket, majd további 15 percre visszatakarjuk őket.
Ezután háromszögeket nyújtunk belőlük és nagyon szorosan feltekerjük őket.
A tepsibe tesszük és újabb 15 percig hagyjuk állni őket.
Ezidő alatt a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Amikor letelik a 15 perc kenjük meg a tojással mindenhol és toljuk őket a sütőbe. 200 fokon 18-20 perc alatt süssük őket arany barnára. 😋

A tetejére szórható nagy szemű tengeri só, de ez elhanyagolható.

Én két adagban sütöttem őket, mert nem fértek el a tepsiben egyszerre.

Hasonló bejegyzések