Világbajnok “PulledChicken”, Parmezános sült burgonyával!

Végtelen egyszerű, de annál hatékonyabb receptet hoztam ma nektek, ami megmenti a diétázókat a száraz, ízetlen csirkemelltől!

Emellett a parmezános sült burgonya óriási találmány, talán a legkedvesebb köreteim egyike!

 


Hozzávalók:

Parmezános burgonyához:
300g Goldenburg saláta burgonya
100g parmezán
2ek olíva olaj
1tk só

Világbajnok Pulled Chicken:

400g csirkemell
1tk sült csirke fűszerkeverék
1tk só
1tk chilis fokhagymapor
2ek paprika olaj


Elkészítés: 

A burgonyát megmossuk, és negyedekbe vágjuk, majd egy tálba tesszük és rákanalazzuk a parmezánt és a sót, majd nyakon öntjük az olíva olajjal és jók összeforgatjuk.
Ezt kicsit félretesszük, addig a csirkemellett előkészítjük, azaz a fűszerekkel jól bedörzsöljük, és egy félbe vágott sütőpapírba, vagy sütőzacskóba csomagoljuk.

A burgonyákat egy tepsi aljába pakoljuk, úgy hogy ne érjenek össze, majd a kimaradt helyre mellé tesszük a becsomagolt csirkemellet is, és 180 fokon 40 percen keresztül sütjük.

Amikor megvan a csirkét vegyük ki, viszont a krumplit tegyük vissza, ne hűljön ki, mire a csirkvel elkészülünk.

A csirke mellett egy villával szaggassuk cafatokra, vagyis készüljön el a “pulled” rész, és amikor már eléggé miszlikre aprítottuk öntsük rá a paprika olajat, és keverjük el benne a csirkét.

Garantált a siker, és 3 napra valót tudtam belőle készíteni előre, addig szaftos maradt,  de ígérem legközelebb hosszabb távra tervezek vele 😀


A bejegyzést a Goldenburg Burgonya támogatta.


Hasonló bejegyzések