Málnás Brownie, Cukor és Gluténmentesen!

A diétában igenis valós kihívást jelent, hogy néha belecsempésszek egy-egy süteményt. Főleg nem a brownie az ami első körben eszembe jutna, de annyira szeretem a browniet, hogy ki kellett kísérleteznem a megoldást!


Hozzávalók: 

3 tojás (1egész, 2 fehérje)
230g eritrit
100g cukor és gluténmentes csokoládé
20g kakaópor
190g kókuszolaj
135g zabliszt (gluténmentes)
8g sütőpor
Díszítés:
Málna
Pekándió
Mandula
Törökmogyoró


 

Elkészítés: 

Az egész tojást, és a két fehérjét a habverő keverőtáljába tesszük, majd az eritrittel kemény habbá verjük. Amíg a gép dolgozik, egy lábasba tegyük bele a csokoládét, kakaóport és a kókuszolajat, majd olvasszuk fel őket együtt.

Amikor kész a tojás, adjuk hozzá a lisztet, és a sütőport, majd kevertessük alacsony fokozaton homgén masszává a géppel. Ezután a  felolvasztott csokoládés masszát adjuk hozzá, és keverjük fényes tésztává az egészet.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc múlva készen is vagyunk. Hagyjuk kihűlni és utána szeletelhetjük is.


Hasonló bejegyzések