Először megmondom őszintén sajtos croissiant terveztem készíteni, de megláttam egy videós receptet erről a csodáról, és magával ragadott az egyszerűségében rejlő nagyszerűség!
Jómagam a szilveszteri bulira készítettem, de igazából bármikor megállja a helyét!
Hozzávalók:
1 csomag élesztős leveles tészta
250g Goldenburg saláta burgonya
150g 25%-os tejföl
200g túró
2 gerezd fokhagyma
1tk szárított bazsalikom
2ek olíva olaj
só, bors
1 tojás
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd mosás után vágjuk leheletvékony szeletekre, és egy tálba tegyük bele. 2 ek olíva olajjal, sóval, borssal, és a bazsalikommal forgassuk össze, majd tegyük félre.
A tésztát fektessük a kiválasztott tepsibe, majd a sütőt melegítsük elő 175C-ra.
A fokhagymát pucoljuk meg, majd zúzzuk össze, és tegyük egy tálba, pakoljuk rá a túrót, illetve a tejfölt, és minimális sóval fűszerezzük be. Keverjük jól el, majd ezt is hagyjuk kicsit hűlni, amíg a sütő felmelegszik.
Ha minden megvan a fűszeres túrókrémet kenjük a lapra, majd a szeletelt burgonyát pakoljuk rá szépen sorban. Ennek a tetejére mehet a fekete erdei sonka és a lilahagyma ízlés szerint.
A szélén hagyjunk 1-1,5cm helyet, hogy ez a “keret” benn tartsa a feltétet. Ezt a részt a felvert tojással kenjük le.
Majd toljuk a sütőbe, és addig süssük amíg a széle aranybarna nem lesz.
A bejegyzést a GoldenBurg Burgonya támogatta.