Karácsonyi Töltött Canelloni


Hozzávalók:

500g Gallicoop pulyka darálthús
250g Canelloni tészta
1 fej vöröshagyma
1 répa
só, bors
500ml paradicsomlé
4 gerezd fokhagyma
250ml főzőtejszín
200g trappista sajt


Elkészítés:

A hagymákat és a répát apró kockákra vágjuk, majd forró olajon üvegesre pirítjuk őket. A darálthúst itt tegyük rá, és keverjük jól el a zöldséggel, és süssük ki belőle azt a minimális zsírt ami a pulykában van. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a paradicsomlevet, és közepes lángon 10 perc alatt főzzük puhára.

Amíg ez elkészül a canelloni tésztát lobogó, túlsózott vízben 5-6 perc alatt főzzük “al-dente” keménységűre, majd szedjük ki, de vigyázzunk rá el ne törjenek.

A kiválasztott tepsibe egyesével töltsük meg a tésztát a húsos raguval, majd a maradék levet öntsük fel tejszínnel, keverjük el benne jól, itt sózzuk, borsozzuk egy kicsit, és öntsük a sorba pakolt tésztára.

A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.

Ha kihűlt szeletelhetjük is!

 

Hasonló bejegyzések