Házi GOLDENBURG burgonyás lángos

Az igazat megvallva nagyon régen ettem már jó lángost, mert itthon ritkán állok neki az olajszag miatt, a piacra pedig ritkán jutok el, illetve ott sem mindig garantált sajnos a siker, ha nem friss az olaj, amiben a tésztát sütik, akkor hiába a minőségi sajt és a tejföl, nem lesz túl finom a végeredmény!

Azonban ma nekiveselkedtem, és begyúrtam egy adag tésztát, amiből megszületett ez a csoda!


Hozzávalók: 

Tészta:
250g GOLDENBURG burgonya
200ml tej
1 tk cukor
25g élesztő
500g búzaliszt
1 tk só

Feltétek:
Avokádó
tejföl
füstöltsajt
fokhagyma

Sütéshez 500ml olaj.


Elkészítés:

A burgonyát első körben pucoljuk meg, és főzzük puhára, majd szűrjük le, mossuk át rendesen, és törjük össze alaposan, ne maradjanak benne darabok, mert az érdekesen fog mutatni a lángosban 😀

A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, majd futtassuk fel az élesztőt benne.

A lisztet szitáljuk egy legalább kétszer akkora tálba, adjuk hozzá a sót, és a burgonyát, majd kezdjük el összedolgozni. Amikor már kezd összeállni, keverjük bele a felfuttatott élesztőt és dolgozzuk össze, dagasszuk be. Ha van dagasztó kar otthon a robotgépen természetesen azzal is elvégezhetjük a műveletet.

Amint ez megvan tegyük meleg helyre, ahol kb. 50 perc alatt duplájára kel.

Olajozott deszkán szaggassunk belőle kézzel olyan “ökölnyi” darabokat, majd nyomkodjuk szét, és a felforrósodott olajban 2 perc alatt oldalanként süssük készre.

Papírtörlővel kibélelt tányérra tegyük, hogy a felesleges zsiradék ott maradjon, majd a választott feltéttel együk, amíg még meleg!

Ne féljünk kipróbálni az avokadós verziót, sokkal jobb mint azt az ember várná!

       

A mai bejegyzést a Goldenburg Burgonya támogatta.

 

Hasonló bejegyzések