Bacön kabátos burgonya, cheddar kalappal

Nemrég pinteresten láttam hasonlót, és ahogyan az lenni szokott addig motoszkált a fejemben, amíg el is készítettem. Goldenburg sütivaló burgonya, fűszeres hamburgerhús, bacon és cheddar az alap, amiből nem sülhet ki rossz végeredmény!


Hozzávalók:

500g Goldenburg sütnivaló piros burgonya
200g bacön szalonna
150g cheddar
250g darált marhahús
1ek só
1tk bors
1tk pirospaprika
1tk fokhagymapor


Elkészítés:

A burgonyát pucoljuk meg, és főzzük puhára, majd a tetejét és az alját vágjuk egyenesre, a közepébe készítsünk egy mokkáskanállal akkora lyukat amekkorát csak tudunk, mert ide fog kerülni a töltelék.

A darálthúst a fűszerekkel keverjük el, majd hagyjuk állni kicsit, addig reszeljük le a sajtot, szedjük szét a bacönt, és keressünk egy tepsit, végül pedig gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.

Amikor ez mind megvan, fogjunk egy burgonyát, töltsük meg annyi hússal amennyi csak belefér, majd tekerjük bacon szalonnával körbe, és tegyük a tepsibe.

Ha mind megvan kerülhet rá a reszelt cheddar sajt, és irány a sütő 25-30 percre.

    

Hasonló bejegyzések