Nemrég pinteresten láttam hasonlót, és ahogyan az lenni szokott addig motoszkált a fejemben, amíg el is készítettem. Goldenburg sütivaló burgonya, fűszeres hamburgerhús, bacon és cheddar az alap, amiből nem sülhet ki rossz végeredmény!
Hozzávalók:
500g Goldenburg sütnivaló piros burgonya
200g bacön szalonna
150g cheddar
250g darált marhahús
1ek só
1tk bors
1tk pirospaprika
1tk fokhagymapor
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, és főzzük puhára, majd a tetejét és az alját vágjuk egyenesre, a közepébe készítsünk egy mokkáskanállal akkora lyukat amekkorát csak tudunk, mert ide fog kerülni a töltelék.
A darálthúst a fűszerekkel keverjük el, majd hagyjuk állni kicsit, addig reszeljük le a sajtot, szedjük szét a bacönt, és keressünk egy tepsit, végül pedig gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.
Amikor ez mind megvan, fogjunk egy burgonyát, töltsük meg annyi hússal amennyi csak belefér, majd tekerjük bacon szalonnával körbe, és tegyük a tepsibe.
Ha mind megvan kerülhet rá a reszelt cheddar sajt, és irány a sütő 25-30 percre.