Mustáros Csirke egy kis csavarral!

Mindenki életében megvan az a 4-5 recept amit a hétköznapokon gyakorlatilag rotálva, de éppen megfőz ha úgy van kedve. Az egyik ilyen recept nálam a mustáros csirke. Viszont amikor ma nekiálltam készülődés közben jöttem rá, hogy bizony nincs it itthon mustár. Így a jóideje a hűtőben árválkodó mustármag lett a befutó, ehhez tettem pár hozzávalót, és máris készen volt a mennyei fogás!


Hozzávalók:
(4adagra)

800g csirkemell
150g mustármag
1ek méz
200ml tejszín
300ml tej
1 kisebb cukkini
1 fej hagyma


Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, és a serpenyőben kevés kókuszolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt, majd negyedelt cukkinit, és összepároljuk őket a serpenyőben.

Amíg ezek ott elvannak, a csirkemellet egyforma kockákra daraboljuk, majd hozzáadjuk a serpenyő tartalmához. Sózzuk, borsozzuk, illetve én chilit és fokhagymaport is tettem bele, majd 20 perc alatt a saját levében megpároltam közepes lángon az egészet.

Egy keverőtálban összekertem minden maradék hozzávalót, és mikor majdnem elfőtt a leve a serpenyőben nyakonöntöttem vele, és újraforrásig melegítettem, majd el is zártam. Itt még ha szükséges fűszerezhetjük 🙂

Jázminrizzsel tálaltam.

Hasonló bejegyzések