Fürdő felújítás rombolás nélkül? – MEGOLDHATÓ!

Az igazat teljesen megvallva nem gondoltam én bele, hogy mekkora fába vágom a fejszém, amikor realizálódott bennem, hogy a téli időszak beköszöntével bizony kellene egy szárítógép a lakásba.

Habár a lakás szerencsére elég tágas ahol lakunk, sajnos a fürdő nem erről árulkodik. Ezekben a társasházakban bizony úgy gondolták, hogy oda elég egy kád, szemben vele egy csap, valamint a gázkazán. Miért is vesződne az ember egyéb dolgok becipelésével a fürdőbe? Ezen szellemben sikerült is egy 60cm széles ajtót feltenni, amin sűrű imádkozások közepette becsusszant a szárítógép, de nem garantálom, hogy kijön onnan valaha 🙂

Viszont ne szaladjunk ennyire előre, lássuk honnan indultunk:

Fürdő kád felőli oldal
Mosdó felőli oldal

Maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül nem mutogattam a fürdőt előszeretettel, hiszen egyébként nem csúnya, de látszik, hogy 14 éve épült a társasház, és az akkori divatnak megfelelő csempe van a falon.

Amivel nekem összességében nincs problémám, hiszen a lakás zöldes árnyalataihoz remekül passzolnak egyébként! Emellett sajnos ma Magyarországon mestert találni aki elvállal egy 5nm-es fürdőt burkolni szinte egyenlő a csodával, vagy 2 éve múlva érne rá 🙂


Innen indultunk tehát, és a tervvel, hogy a szárítógép ha törik ha szakad ide be fog kerülni valahogy. Sokan javasolták a toronyba építést, és édesanyámnak is olyan otthon, de nálunk a gázkazán miatt sajnos nem volt kivitelezhető ez a megoldás. Viszont, ha a pultot megemeljük, és ráépített mosdó lesz, akkor egymás mellé elfér a két gép.
Na igen, a gépek el is férnek, de a jobb oldali radiátor, és a bal oldalon található vízcsonk keresztül húzta a számításainkat, mert pontosan 3cm hiányzott, hogy kész bútort vehessek a csap alá. Hála az égnek asztalos ismerősünk viszont van, így hívtam is szegényt, aki már retteg felvenni a telefonját, hogy éppen milyen agyament ötlettel állok elő megint.

Bár legutóbb a konyhasziget miatt megdicsért!

Kezdődött a méricskélés, számolgatás, így vagy úgy, de ide szekrény kell! Valamint a gázkazánra is épül egy burkolat, aminek a rögzítésével még bajlódik, hiszen sem hátulja, sem alja nincs a szekrénynek, de igazából teteje sem nagyon lehet, a falhoz pedig nem tud hozzáférni.

Szóval, amíg a bútor készül, én úgy gondoltam nekilátok a fürdő másik felének, és mivel a Hansgrohe termékei lenyűgöztek a konyhában, nem volt kérdés, hogy ismét hozzájuk fordulok tanácsért szaniter ügyben! Ki gondolná, hogy gyártanak olyan kád töltő csaptelepet, ami kézi zuhany és esőztető fejjel is rendelkezik? Én nem! 🙂 De amikor felvázoltam mit is képzelek el, azonnal partnerre találtam bennük, és tudták mi lesz az, amivel feldobhatjuk a fürdőt.

Nemsokkal ezután meg is érkezett hozzám a két szaniter, ami évekig lesz most a fürdő dísze, ebben biztos vagyok!

A vízvezeték szerelő meg is dicsérte a kádtöltő csapot, hogy ilyen komoly technikával még nem nagyon találkozott, sőt!! A nálam levő Croma Showerpipe 220 1 JET termosztátos csaptelepet a gyári tömítésekkel, és csavarokkal rögzítette a helyére, mivel különösen jó minőségű szerelvények voltak a dobozban! Aki szerelt már valaha hasonlót tudja, hogy a gyári szereléshez adott kiegészítők általában a legsilányabb minőségű dolgok, amit a piacon kapni lehet.  Visszatérve a csaptelepre, elég menőn össze sikerült rakni a mérnököknek, mert külön tudod állítani, hogy honnan, milyen hőfokú és mennyi víz jöjjön aktuálisan 🙂

Persze nem mondom, hogy első próbálkozásra nem tusoltam egyet ruhában 😀

Ezután jöttek az esztétikai javítások,mint a fuga festés, és a zuhanyfüggöny eltávolítás, amire azóta várok gyakorlatilag, mióta felfúrtuk.

Kék fuga a festés előtt
Fehér fuga a festés után

A festő tollat a LIDL-ben vettem potom 399Ft-ért, és pont ugyanolyan jó minőségű mint az online kapható 2500Ft-os társai. Szóval ha van a közeletekben LIDL, és terveztek fuga frissítést, most vegyétek meg a filcet!

A kád oldalából eltávolítottuk a már lekoszolódott sziloplasztot, és újat tettünk a helyére, sőt nagyjából mindenhova kentünk, amit csak értünk 🙂 Biztos, ami biztos alapon!
Habár a zuhanyfüggöny praktikus találmány, a mi furcsa alakú fürdőnkben nem lehetett simán felfúrni, így az elmúlt három évben 3x szakadt le, de mindig vissza tettük. Most viszont végleg lekerült, a falon a lyukakat pedig begletteltük, a törölköző tartót áthelyeztük a másik oldalra, majd felfúrtuk egy délelőtt alatt az OBI-ban vásárolt kádparavánt. Maradjunk annyiban, hogy maga a paraván jó minőségű, de a szereléshez adott hitvány csavarokkal nem biztos, hogy még mindig a helyén lenne a fürdő egyik leghasznosabb eleme.
Amellett, hogy sokkal szellősebb lett az egyébként is kicsi fürdő, sokkal modernebb hatást adott neki!

Összességében a fürdő ezen oldala el is készült, egyben megérkezett a másik oldalhoz a szárítógép, amivel Füge gyorsan megbarátkozott.

 

Electrolux Perfect Care 700 hőszivattyús gépet választottam, ami eddig jól szuperál, de egy külön bejegyzést fogok róla írni a későbbiekben, ha már gyakorlottabb leszek a használatában.

A fürdő másik oldala jelentette az igazi kihívást, mivel onnan leszedtük a csapot, így 5 napig a konyhában mostam kezet és fogat, mert a szerelő nem ért rá bekötni a csapot. 😀 Viszont ezen már meg sem lepődik senki szerintem a XXI. században.

Régóta szemeztem már az óriási tükörrel, és a márvány hatású munkalappal az IKEA-ban, és tudtam, hogy egyszer a fürdő fel lesz újítva bizony ezek bekerülnek a helységbe. Emellett a hőn áhított ovális mosdókagylót is megszereztük, majd összeraktuk, hogy ne a lakásban itt-ott kerülgessük a fürdőbe szánt cuccokat, hanem pihenjenek csak a helyükön, amíg az asztalos ide nem ér a fiókos szekrénnyel.

A víz még nem folyik a csapból, de én már most szerelmes vagyok a Hansgrohe Novus egykaros csaptelepbe. <3 Gyönyörű összhangban van a márvány hatású lappal, valamint a fehér porcelán mosdókagylóval. Illetve a zöld/arany dekorral, amit ide szánok, de még nincs a helyén minden 😀

A gépek is ide kerültek, de a szekrény váratott még magára egy kicsit 🙂

Termászetesen a fürdőbe is kerülnek növények, mert végre lesz nekik hely <3

 

Hasonló bejegyzések

1 Comment

Comments are closed.