Francia rakott burgonya, GoldenBurg alapanyaggal!

A magyar rakott burgonyát mindenki ismeri, megvan a saját verziója rá, főleg ha a nagymamánkat kérdezzük!

A burgonya minden háztartásban alapélelmiszer, és ezerféleképp el tudjuk készíteni. A GoldenBurgot azonban kevesen ismerik! Ez egy magyar cég, ami gyakorlatilag évtizedek óta ellátja a magyar háztartásokat különböző típusú burgonyával. Erről jut eszembe, Ti tudtátok, hogy a burgonyának több féle típusa is van, amit külön jelölnek is a zacskón?

Arra gondolok, hogy sütnivaló (C), vagy főznivaló (B),illetve a salátának való (A) 🙂

 


Hozzávalók: 

600g GoldenBurg piros burgonya
500g baconszalonna
850g 20%-os tejföl
250g sajt

Só, bors, majoranna.


Elkészítés: 

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Ezt akár uborkaszeletelőn is elvégezhetjük, mert nagyobb eséllyel lesz egyforma a végeredmény. Mossuk meg, enyhén sózzuk be, és tegyük félre a szeleteket.

A bacon szalonnát kockázzuk fel, majd süssük ki belőle a zsírját egy magasabb falú serpenyőben.
Amikor elkészül, a zsír felét öntsük le, majd keverjük össze a tejföllel, és fűszerezzük ízlés szerint.

A tepsi/porcelán edény aljára tegyünk egy sor burgonyát, majd tegyünk rá egy adag tejfölös szószt, és egy vékony réteg sajtot.

Ezután ismét burgonyát és a szószt, végül pedig sajtot. Ezt folytassuk, amíg el nem fogy a szósz, vagy tele nem lesz az edény értelemszerűen.

Amikor ezzel megvagyunk, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35 perc alatt süssük aranybarnára az egészet.

Ha kihűlt, szeletelhetjük!

Hasonló bejegyzések