A sajtgolyó alapvetően nagyon nem diétás, mert gyakorlatilag csak zsír az egész, amit zsírben megsütünk 🙂
Igyekeztem most egy csökkentett zsírtartalmú verziót meglakotni, mert ennek ellenére isteni finom, és összességében egyszerű finomság!
Hozzávalók:
(kb 20 darabhoz)
300g zsírszegény trappista sajt
2ek zabpehelyliszt
1tk metélőhagyma
1 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, ésállni hagyjuk pár pedig, hogy összeálljon. A biztos siker érdekében a hűtőbe is tehetjük 10-15 percre.
Egy serpenyőbe tegyünk fél liter kókuszolajat, majd hevítsük fel, és a masszából formáljunk közepes diónyi golyókat, és tegyük a forró olajba.
Pár perc múlva forgassuk meg, és ha mindkét oldala aranybarnára sült, akkor el is készültünk vele!
Én kukoricás jázminrizzsel tálaltam. 🙂