Diétás Sajtgolyó

A sajtgolyó alapvetően nagyon nem diétás, mert gyakorlatilag csak zsír az egész, amit zsírben megsütünk 🙂

Igyekeztem most egy csökkentett zsírtartalmú verziót meglakotni, mert ennek ellenére isteni finom, és összességében egyszerű finomság!


Hozzávalók: 
(kb 20 darabhoz)
300g zsírszegény trappista sajt
2ek zabpehelyliszt
1tk metélőhagyma
1 tojás


Elkészítés:

A hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, ésállni hagyjuk pár pedig, hogy összeálljon. A biztos siker érdekében a hűtőbe is tehetjük 10-15 percre.

Egy serpenyőbe tegyünk fél liter kókuszolajat, majd hevítsük fel, és a masszából formáljunk közepes diónyi golyókat, és tegyük a forró olajba.
Pár perc múlva forgassuk meg, és ha mindkét oldala aranybarnára sült, akkor el is készültünk vele!

Én kukoricás jázminrizzsel tálaltam. 🙂

 

Hasonló bejegyzések