Húsgolyós Spagetti

Még a diéta előtt az egyik kedvenc ételem volt, de amikor 5 napig folyamatosan ezt kellett ennem, valahogy elment tőle a kedvem 🙂

Most, hogy két hónapja befejeződött a szigorú étrend, újra elkészítettem, és örömmel jöttem rá, hogy még mindig szeretem!

 


Hozzávalók:
(5 főre)
1kg darált pulykacomb
12tk só
1tk sobrs
1tk fokhagymapor
1tk rómao kömény
1tk chili
1tk bazsalikomlevél
500ml paradicsomlé
500g teljeskiőrlésű spagetti tészta


 

Elkészítés:

A húsra minden fűszert rászórunk, és a kezünkkel, vagy egy spatulával elkeverjük, hogy a fűszerek keveredjenek benne rendesen.

Amikor megvan egy fél órácskára a hűtőbe tesszük, hogy minden íz össze tudjon érni, majd egy magasabb falú serpenyőbe készítünk belőle diónyi nagyságú golyókat, és közepes lángon sütni kezdjük őket.

Amikor megpirul az egyik oldaluk forgatjuk, majd mikor mindkét oldala megsül, ráöntjük a paradicsomlevet, és sőval, valamint bazsalikommal ízesítjük azt. Aki szereti nyugodtan tehet bele egy kicsi chilit még!

A tésztát közben főzzük ki majd szűrjük le. Tálalhatunk is! 🙂

Hasonló bejegyzések