HAMM, Azaz “Hazai Alapanyagokat a Magyar Menzákra

A Hungastnál tett pécsi látogatásom során hallottam először erről a programról, amely a felnövekvő generáció érdekeit szolgálja. 

A program alapjaiban változtatja meg a közbeszerzéseket a szférában, mivel nem piaci alapon, hanem minőségi szempontokat figyelembe véve, előre sorolhatják a „Magyar Termék”, „Hazai Termék”, illetve a „Hazai Feldolgozású Termék” védjegyes termékeket, mivel a HUNGAST is rendelkezik a „Hazai Szolgáltatás” védjeggyel.

A Hungast Csoport mindig elkötelezettje volt a hazai alapanyagok minél nagyobb arányú beszerzésének. 2017. őszétől ezt már hivatalos mederbe is terelte azáltal, hogy életre hívta a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán (HAMM) programot, melynek keretében sorra kötöttek stratégiai megállapodást hazai nagyvállalatokkal, így a Gyermelyivel, az Univerrel, a Detki Keksszel, a Szobi Italgyártóval és Sole-Mizo tejipari vállalattal is.

Emellett hazai cégként érdekük, hogy az ellátási láncok a lehető legrövidebbek legyenek, ez egyaránt jelenti a frissességet, a környezet védelmét, és természetesen a magyar munkaerő hozzáadott értékét, szaktudását, sok-sok partnerüknél. Ezen törekvésüket érvényesítik akkor is, ha számos esetben az import termékek olcsóbbak, mint az országhatáron belül fellelhető társaik. A partnereiktől pedig nagyon röviden, tömören összefoglalva: megbízhatóságot, kiegyensúlyozott és az elvárásaiknak megfelelő magas minőséget várnak.

A program mellett különösen érdekes számomra, hogy a különböző étel intoleranciával rendelkező gyermekek számára előírt étrendeket is elő tudják állítani, amely óriási segítség annak a szülőnek, akinek a gyermeke valamilyen intoleranciára tekintettel étkezik. Külön konyha került kialakításra például Pécsen, hogy a glutén érzékenységgel küzdők 100%-ban biztosítva legyenek a megfelelő körülményekről.

 


Az alábbi linken további információkat találhattok a programról.


Hasonló bejegyzések