Diétás Hortobágyi Húsos Palacsinta

Nemrégiben a hortobágyon ettem igazi, szürkemarhás húsos palacsintát, ami valljuk be nem túl diétás.

Azonban ez a mostani recept elég jól sikerült, nyilván nem pont olyan mint az eredeti, de ízvilágában közel áll hozzá!


Hozzávalók: 

400g darált pulykahús
1db tv paparika
1db hegyes erős
2db paradicsom
2db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1tk bors
2tk só
1tk piros paprika
1tk petrezselyem
2dl növényi tejszín

Palacsinta
75g Szafi Reform GM palacsinta alappor
2 tojás
1tk só
170g víz


Elkészítés: 

A ragu hozzávalóit a húson kívül 2ek kókuszolajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a húst, és pár perc alatt kisütjük belőle a zsírt. Rátesszük a pirospaprikát, illetve a többi fűszert, majd ezután felöntjük vízzel, és 1dl növényi tejszínt adunk hozzá.

30-40 perc alatt puhára főzzük, közepes lángon. Közben a palacsintákat kisütjük, és kihűtjük.

A húst kiszedjük a maradék léből, és a palacsintákba töltjük, és feltekerjük a batyukat.
Végül a levét összekeverjük a megmaradt tejszínnel, és ezzel fogjuk meglocsolni az elkészült ételt.

Hasonló bejegyzések