Mangós – Citromos Sorbet

A nyári melegben jó, ha mindig tartunk otthon egy kis hűsítőt a fagyasztóban, azonban, ha nem szeretnénk a bolti változattal megelégedni, akkor készíthetünk magunknak saját sorbetet otthon, mindössze néhány óra leforgása alatt, ami utána hosszú ideig eláll a mélyhűtőben. Bár becsléseim szerint sokáig nem foglalja majd a helyet 😀

 

Én most egy Natur Zitrone felhasználásával készült verziót készítettem, amely a spanyol hangulatot idézi nekem a finom, édes, érett mangó ízével!Hozzávalók:

500ml Natur Zitrone Citrom-Mangó
500ml víz
100g stevia/édesítő
2 mangó


Elkészítés:

A vizet tegyük egy tálba és forraljuk fel, majd adjuk hozzá az édesítőszert, amíg az fel nem olvad benne. Majd a kis kockákra vágott mangót, és főzzük pár perc alatt puhára. Bár, ha érett mangós sikerül találnunk, akkor ez a mozzanat ki is maradhat, egyből önthetjük rá a Natur Zitronét, és egy bormixerel pürésítsük el az egészet. Nagyjából szörp sűrűségű levet kell kapnunk, amit hűtsünk ki, majd tegyük egy tálba, majd a fagyasztóba egy órára. Ennyi idő alatt elkezd kristályosodni a folyadék, majd az egy óra leteltével vegyük ki, és egy villával kavarjuk át az egészet, és tegyük vissza. Ezt ismételjük meg még kétszer, óránként, majd hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, és már fogyaszthatjuk is. Bár a harmadik kör után is tökéletes már az állaga, jót tesz neki egy kis pihenő.

Nem kell félni, nem fog összefagyni, így tudjuk majd kisebb adagokban mérni.


Hasonló bejegyzések