Almás csokoládéval tölött gombócok

Korábban vásároltam belőle bolti verziót, de nem volt elég édes, így megalkottam a saját receptem, amihez alapul a túrógombóc recept szolgált, hiszen aztökéletes alaptészta, így azt töltöttem meg.


Hozzávalók:

Tészta:
450g zsírszegény túró
2 tojás
120g Szafi free CH csökkentett péksüteményliszt
100g eritrit
1tk vanília aroma

Töltelék:
1db nagyobb alma
50g Wavel étcsokoládé
50g eritrit

Bunda:

100g kis szemű zabpehely
1ek kókuszolaj


 

Elkészítés:

A túrót egy villával megtörjük, hozzákeverjük az eritritet, vanília atomát, és a két tojást, majd a liszttel gyúrható tésztát készítünk belőle.Félre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.


Uhhez az almát lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán, és kinyomkodjuk a levét. Majd erre reszeljük a csokit, a kisebb lyukon. Egyébként legközelebb én nem fogom lereszelni, mert teljesen felesleges, úgyis elolvad, így elegendő kisebb kockákra törni. Utána hozzá keverjük az eritrritet, és gombócokat formálunk belőle. (A biztonság kedvéért ezt akár előző este elkészíthetjük, és lefagyaszthatjuk. Úgy könnyebb lesz vele dolgozni.)

 

Amikor megvannak a gombócok, akkor bevonjuk őket a túrós tésztával és forrásban levő vízben 5-6 perc alatt készre főzzük őket.

Amíg főnek egy serpenyőbe tesszük a kókuszolajat, tehetünk bele egy ek eritritet, úgy édesebb lesz a végeredmény, és ezen megpirítjuk az apró szemű zabpelyhet, amibe majd a kész bombócokat forgatjuk.

Hasonló bejegyzések